Üldgeoloogia

Kus karud elavad Põhja-Ameerikas?

Kus karud elavad Põhja-Ameerikas?


Põhja-Ameerika karupiirkondade kaart: See kaart näitab kolme tüüpi karu kattuvaid geograafilisi vahemikke, mis elavad Põhja-Ameerikas - jääkarud, mustad karud ja hallikaskarud (tuntud ka kui pruunkarud). Selle kaardi koostamisel liideti kolm kaarti, mille koostasid Karl Musser (Ameerika must karu - Creative Commons License), Simon Pierre Barrette (hallikaskaru - GNU vaba dokumendi litsents) ja Fabio B (jääkaru - üldkasutatav).

Must karu: See näeb välja enamik Põhja-Ameerika mustanahalisi karusid.

Ameerika must karu

Ameerika must karu on Põhja-Ameerikas kõige sagedamini nähtud karu ja tema geograafiline ulatus on suurim. Musta karu võib leida Mehhiko keskosast lõunas ja Alaska põhjaosas ning enamikus Kanadas põhja pool. Ameerika Ühendriikides on mustad karud levinud idas, läänerannikul, Kivistel mägedes ja Alaska osades. Neid leidub ka mõnel väikesel alal edelas ja kagus.

Seotud: Kuidas vältida karu rünnakut

Must karu on Põhja-Ameerikast leitud karudest kõige arglikum ja vähem ohtlik. Nad püüavad inimesi vältida sama palju kui inimesed neid vältida. 1 Kuid see ei tähenda, et nad ei siseneks linnadesse ja linnaosadesse. Kui nad teavad mõnda lihtsat toiduallikat, kasutavad nad seda, kuid reisivad üldiselt avastamise vältimiseks öösel.

Kõigil mustal karul pole musta karusnaha. Nende karusnaha värvus varieerub mustast helepruunini, muutes värvi halvaks identifitseerimise meetodiks. Karu suurus aitab seda tuvastada. Keskmine isane must karu võib ulatuda umbes sajast viiskümmend naela kuni umbes viissada viiskümmend naela. 2 Selle keskmise suurusega suure vahemiku põhjustavad toidu arvukuse geograafilised erinevused. Veel üks omadus on see, et mustal karul on tavaliselt suuremad kõrvad kui hallikas.

Grisli karu: Sellel pildil on eristatav küür, mis asub hallikas karu seljal eesmiste abaluude vahel.

Põhja-Ameerika karude teave
1 Musta karu omadused: füüsilised ja käitumuslikud omadused saidilt bearlife.org.
2 Pruun karu: Vikipeedia artikkel pruunkarude kohta.
3 musta karu ja greibikaru iseloomustust Yellowstone'is: veebisait
4 Jääkaru: Vikipeedia artikkel jääkarude kohta.
5 Jääkarude omadused: Polar Bears Internationali kirjeldatud jääkarude omadused.

Grizzly / pruunkaru

Grislik karu ja pruunkaru on sama karuliigi liikmed. Üldiselt kutsutakse neid sisemaal liikudes hallikas karuks. Alaska ja Kanada rannikualadel nimetatakse neid tavaliselt pruunkaruks. Need karud on palju agressiivsemad kui must karu.

Kuigi suurem osa nende elupiirkonnast on Alaska ja Kanada loodeosa, leidub neid ka madalama 48 osariigi väikestes piirkondades, sealhulgas: Montana loodeosas, Yellowstone'i rahvuspargis, Põhja-Utahis ja väga väikeses osas Washingtoni loodeosas. Paljud inimesed külastavad Yellowstone'i rahvusparki just nendest suurepärastest loomadest pilguheitmiseks.

Rannikualade pruunkarud on üldiselt suuremad kui nende sisemaa hallrohelised karud. See on valgurikka toidu suurema arvukuse tulemus rannikul. Kui rohelised söövad liha ja kala, koosneb nende põhitoit marjadest ja taimedest.

Grizzly karu parim identifitseerija on nende õlgadel suur küür, mida on kõige parem näha jalgsi kõndides. Enamik hallrohelisi on keskmise pruuni värvi, kuid need võivad varieeruda väga tumepruunist (peaaegu mustast) kuni helepruuni mesi pruunini. 3 Grizzly karu küünised on kergemad, pikemad ja sirgemad kui musta karu küünistel.

Jääkarusid: Ema jääkaru, kellel kaks poega järgnevad lähedalt.

Jääkaru

Jääkarud on Põhja-Ameerikas leiduvatest kolmest karust suurim. Need ulatuvad umbes seitsesada naela kuni umbes viisteist sada naela. Nad pole mitte ainult suurim Põhja-Ameerikast leitud karu, vaid ka inimestele kõige ohtlikumad. Need on ohtlikumad, kuna neil pole palju kokkupuuteid inimestega - seega võivad nad näljasena meid saakloomadena näha. 4 Meie õnneks leidub jääkarusid ainult Alaska ja Kanada kõige põhjapoolsemates piirkondades ning kogu Gröönimaal.

Jääkarusid saab hõlpsalt tuvastada nende valge karusnaha järgi. Neil on ka küür õlgadel nagu greibikarul. Kuna taimi ja marju pole seal, kus nad elavad, hõlpsasti kättesaadavaks, peetakse neid lihasööjateks kui teisi karusid. Enamiku jääkarude jaoks on hülged nende dieedi põhiosa.